Opnieuw je woning inrichtenOpnieuw je woning inrichten


Over ons

Opnieuw je woning inrichten

Beste lezer, mijn naam is Bart. Ik ben een aantal keren in mijn leven verhuisd, en heb ook een paar keer mijn huis opnieuw ingericht. Soms bijna helemaal, een andere keer verving ik een aantal meubels. Ik denk dat het belangrijk is dat je van jezelf weet welke stijl jij mooi vindt, dit voorkomt onnodig zoekwerk. Behalve dat je verschillende meubelzaken kan binnenlopen, kan je ook online rondkijken. Het geeft je een idee van wat de prijzen zijn, dit kan ook inspirerend werken. Wellicht kom je zelfs een stijl tegen die je nog niet kent maar die jou wel aanspreekt. Ik wens je veel plezier met het kiezen van jouw nieuwe inrichting en veel leesplezier op deze blog!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Meubelwinkels
13 juni 2018

Samen met een vriendin, die binnenkort gaat verhui

Tafels huren voor een evenement
23 mei 2018

De geschikte tafels huren voor een evenement 

Meubelwinkels

Samen met een vriendin, die binnenkort gaat verhuizen, ga ik op zoek naar nieuwe meubels. Voor haar, maar ook voor mijzelf. Want mijn huis kan wel een opfrisser gebruiken. We gaan samen op pad omdat het gezellig is maar ook om goed te kijken wat bij ieder van ons past. Een kritische blik is erg handig. Om inspiratie op te doen hebben we de afgelopen weken ook naar verschillende woonprogramma's op TV gekeken. 

Voorbereiding

Het eerste wat we hebben gedaan is online zoeken. Er zijn veel sfeerfoto's te vinden maar ook goede informatie over de collecties van verschillende (web)winkels. We vonden het vooral leuk om meer ideeën op te doen. Op TV hadden we al meubels en interieurkleuren gezien die we leuk vonden. Maar rustig kijken achter de computer leverde toch nieuwe inzichten op. Ook hebben we besloten om vooraf goed ons budget vast te stellen. Dat helpt ons om passende meubels te vinden.   

Er bleven toch nog heel veel verschillende mogelijkheden over. We hebben daarom elk op een A3 vel een moodboard gemaakt. Hierop hebben we foto's en beelden geplakt die we erg mooi vinden. Zo hebben we een beter beeld van de stijlen en sfeer die we willen. Leuk was dat we elk zo'n verschillend overzicht hebben gemaakt. We weten nu waarom onze inrichting zo verschillend is.   

Meubelwinkel moet goed gevoel geven

Na deze leuke en gezellige tijd van inspiratie en ideeën opdoen zijn we naar verschillende meubelwinkels gegaan. Ook daar was het sfeer proeven en kijken naar prijzen. Er was veel verschil tussen de winkels, soms voelden we ons er prettig en gastvrij ontvangen en andere keren was er geen klik. Bijzonder om dat te ontdekken. Mijn vriendin is meer van designmeubelen en ikzelf van warme houten materialen. Sommige winkels hebben een brede collectie, anderen zijn meer gespecialiseerd in bijvoorbeeld exclusieve merken. Omdat we samen op stap waren bleven we goed bij onze ideeën en bij ons eigen budget.   

Onze aankopen

Uiteindelijk zijn we allebei geslaagd bij een andere meubelwinkel. Niet zo gek gezien onze verschillende wensen. Wel voelen we ons elk bij deze winkels prettig en goed geholpen.   

Mijn vriendin krijgt in haar nieuwe huis een prachtige strakke inrichting, een hele grote bank met een bijpassend vloerkleed. Zij heeft gekozen voor veel grijstinten. Het wordt een strak en rustig geheel. Ik heb zelf al mooie houten meubels die ik graag wil houden. Voor het opfrissen van mijn interieur heb ik gekozen voor een naturel vloerkleed van natuurlijke materialen, nieuwe lampen en voor een groene loungebank waarop ik heerlijk kan relaxen. We zijn allebei heel blij met onze aankoop en kunnen niet wachten tot de meubels en accessoires geleverd worden en echt in ons huis staan!